Automation & Orchestration

Bij Aves IT geloven we erin dat er in de huidige ICT veel meer te automatiseren en orkestreren valt dan wat er nu gedaan wordt.

Neem een voorbeeld aan het installeren van een Virtual Machine, dit wordt momenteel in veel bedrijven handmatig gedaan, waarbij er steeds weer handmatig voor gekozen wordt om bijvoorbeeld security patches wel, of niet, te installeren, applicaties op verschillende schijfletters / mountpoints te installeren,etc. Automatisering van de ICT levert een voorspelbaar, reproduceerbaar resultaat op, omdat de taken vast omschreven zijn, en door een computer enkel zo worden uitgevoerd.

Orchestratie is het fenomeen dat alle vast omschreven taken op het juiste moment in de juiste context worden uitgevoerd, waarbij taken afhankelijkheden gebruiken om tot een juist resultaat te komen. Veelal wordt dat op dit moment ook nog handmatig gedaan: We zorgen er voor dat er twee webservers zijn, en dat de loadbalancer ze kent. Dit kan tegenwoordig ook prima georchestreerd: Een druk op de knop, en er wordt gezorgd dat er twee webservers geautomatiseerd worden gemaakt, van de juiste website voorzien en in loadbalancers bekend gemaakt.

Bij Aves IT gebruiken we hiervoor twee tools: Als het om generieke IT gaat, laten wij graag CloudBolt zien, een Cloud Management Portal met zeer uitgebreide self-service functies voor eindgebruikers en beheerders. Als het om containers gaat, laten wij graag Kubernetes uitgebreid zien, waar wij zowel installaties als trainingen voor verzorgen.

nl_NLNederlands